A Nagy Mese

Kategória: Eötvös hírek, 2014. május 19., hétfő

A Nagy Mese

A Nagy Mese pályázatot az MTVA hirdette meg. Ezúttal a gyerekek között a legjobb mesemondókat keresték. A pályázatra 386 nevezés érkezett az ország számos pontjáról és a határon túlról Kárpátaljáról, a Vajdaságból és Erdélyből. A műveket egy zsűri bírálta el, a legjobb 77 mese közül pedig a nagyközönség választotta ki a kedvencét. A szavazáshoz Androidos vagy iOS-es telefonra kellett letölteni a Nagy Mese alkalmazást. A voksokat március 20-ig várták a rendezők..

A 10-13 évesek kategóriájában iskolánk tanulója Orosz Róbert 4.a osztályos diák szerezte meg a második helyezést az Isten karjától a kapanyél is elsül című mesével.

Az értékes ajándékok mellett Robi lehetőséget kapott arra, hogy az MTVA stúdiójában profi körülmények között mondja el meséjét, és így saját magát hallja majd vissza a Kossuth Rádió esti mese sorozatában. A Nyíregyházi Televízióban és a Kossuth Rádióban is készítettek vele interjút, ahol arra voltak kíváncsiak, hogyan talált rá a mesére és a mese hogyan találta meg őt.

Büszkék vagyunk rád Robi!

A 4. a osztály tanulói

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2021 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel