A Campus France iroda új vezetője tartott tájékoztatót az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek, 2022. október 26., szerda

A Campus France iroda új vezetője tartott tájékoztatót az Eötvös Gyakorlóiskolában

Nagy örömmel fogadtuk 2022. október 25-én Benjamin Alquier urat, a Francia Nagykövetség Ösztöndíj – és Campus France Központjának új vezetőjét a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

Alquier úr a Campus France Központ munkájáról, a Francia Kormány Ösztöndíj Programjáról és a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről tartott tájékoztatót az Eötvös Gyakorlóiskola diákjainak, valamint a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumból, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, a Zrínyi Ilona Gimnáziumból, a Krúdy Gyula Gimnáziumból és a Szent Imre Katolikus Gimnáziumból érkezett tanulóknak és tanáraiknak.

Az előadás során megtudhattuk, hogyan segíti a Központ a középiskolásokat a franciaországi tanulmányaik előkészítésében, a megfelelő képzés és ösztöndíj megtalálásában. Egyéb támogatási lehetőségekről (tandíj, szállás, étkezés, szociális juttatások) is információkat kaphattunk.

A tájékoztató végén az érdeklődőknek lehetősége nyílt arra, hogy irodavezető úrnak személyesen tehessék fel kérdéseiket.

A program zárásaként Dr. Komáromi István, iskolánk igazgatója és a francia szakos tanárok további együttműködési lehetőségekről beszélgettek a vendéggel.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel