Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny 2022-2023

Kategória: Versenyek, Eötvös hírek, 2022. szeptember 19., hétfő

Versenyfelhívás

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyt hirdet 7-10. évfolyamos tanulók részére a 2022/2023-as tanévre.

A versenyen azok a tanulók vehetnek részt, akik:

 • Magyarország oktatási intézményeinek 13-17 éves tanulói, (általános iskolák 7-8. osztályos tanulói, 4 osztályos gimnáziumok 9-10. osztályos tanulói, 6 illetve 8 osztályos gimnáziumokból az általános iskola 7-8. évfolyamának, illetve a gimnáziumok 9-10. évfolyamának megfelelő osztályok tanulói)
 • 6. életévük betöltése után nem töltöttek 6 hónapnál hosszabb időt a célnyelv nyelvterületén,
 • nem kéttannyelvű iskolában tanulják a célnyelvet,
 • nem jártak célnyelvi tanítási nyelvű iskolába,
 • nem anyanyelvük a célnyelv,
 • egyik szülőjüknek sem anyanyelve a célnyelv.

Nevezési kategóriák:

 • I. kategória: 7. évfolyam
 • II. kategória: 8. évfolyam
 • III. kategória: 9. évfolyam A csoport
 • IV. kategória: 9. évfolyam B csoport
 • V. kategória: 10. évfolyam A csoport
 • VI. kategória: 10. évfolyam B csoport

III. kategória:

9. évfolyam A csoport: azok a tanulók nevezhetnek, akik 9. évfolyamon második idegen nyelvként kezdték a francia nyelv tanulását. (A 2022/2023-as tanévben kezdték tanulni a francia nyelvet.)

IV. kategória:

9. évfolyam B csoport: azok a tanulók nevezhetnek, akik a francia nyelvet általános iskolában már tanulták, illetve francia nyelvi előkészítő évfolyammal induló képzésben kezdték a francia nyelvet tanulni.

V. kategória:

10. évfolyam A csoport: azok a tanulók nevezhetnek, akik 9. évfolyamon második idegen nyelvként kezdték a francia nyelv tanulását.  (A 2021/2022-es tanévben kezdték tanulni a francia nyelvet.)

VI. kategória:

10. évfolyam B csoport: azok a tanulók nevezhetnek, akik a francia nyelvet általános iskolában már tanulták, illetve francia nyelvi előkészítő évfolyammal induló képzésben kezdték a francia nyelvet tanulni.

A versenyen egy írásbeli fordulóból áll, melyet a versenyre nevező tanulók a saját iskolájukban írnak meg. Kategóriánként az 1-10. helyezetteket díjazzuk.

Nevezés módja: online jelentkezés az Eötvös Gyakorlóiskola honlapján (www.eotvos.nye.hu/franciaverseny). A kapcsolattartó tanár regisztráció után rögzíti az intézmény és a versenyre jelentkező tanulók adatait. A nevezés folyamatos, a nevezési határidőig megengedett a módosítás. Minden intézményből egy nevezést és egy kapcsolattartó megjelölését várjuk.

Nevezéssel kapcsolatos információk: a versenyen való részvétel feltétele az adatkezelési tájékoztató megismerése és elfogadása. A tájékoztató a nevezési felületen olvasható.  A versenyre nevező tanulók és felkészítő tanáraik elfogadják a Versenykiírásban és Versenyszabályzatban leírtakat.

Nevezési díj: nincs

Nevezési határidő: 2022. december 16. (péntek)

A verseny feladatlapjait a nevezési felületen megadott email címre juttatjuk el.

A versenyfeladatlapok nyomtatása és a versenyzők létszáma szerinti sokszorosítása a versenyre nevezett tanulók iskolájában történik.

A verseny időpontja: 2023. február 14. (kedd) 14 óra

A megoldásokat egy kódlapon kell rögzíteni a versenyzőknek. A kódlapok postára adása a versenyt szervező iskola címére: 2023. február 15. (szerda)

A verseny felelőse: Nagyné Mussó Judit francia szakos tanár

Elérhetősége: 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12., This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tel: 06-70/4307-124

A verseny feladattípusai: nyelvtani teszt (4 lehetőség közül választás), civilizációs ismeretek, összetartozó elemek párosítása, olvasott szöveg értése (igaz-hamis, három lehetőség közül választás)

A korábbi évek feladatsorai elérhetők a szervező intézmény honlapján, az eotvos.nye.hu/franciaverseny címen.

A versennyel kapcsolatos információk, illetve az eredmények iskolánk honlapján megtekinthetők lesznek.

Díjazás: oklevél, francia nyelvű jutalomkönyv az 1-10. helyezetteknek.

Kategóriánként az 1-10. helyezettek eredményét a versenyt szervező iskola honlapján 2023. március 24-ig közzétesszük. A további eredményeket elektronikus üzenetben küldjük el a kapcsolattartó email címére.

A díjakat postán juttatjuk el a versenyzők iskolájába.

Versenyszabályzat

Versenyszabályzat 2022-23

Nevezés

Nevezés az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyre
Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel