Fiatal Eötvösös tehetségek a sakkversenyen

Kategória: Versenyek, 2021. október 04., hétfő

Fiatal Eötvösös tehetségek a sakkversenyen

A „Városi Sportnapok a Nyíregyházi Egyetemen” című rendezvénysorozat részeként valósult meg a „GENS UNA SUMUS” Tehetségkutató Ifjúsági Sakkverseny, melynek szervezője a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület Sakk Szakosztálya, a főszervezője pedig dr. Takács Roland volt.  A verseny 2021. szeptember 25-én zajlott a Móra Ferenc Általános Iskolában, ahol a szervezők nagy örömére nagy létszámú, majdnem 100 fős mezőny nevezett be hét korcsoportban, hogy nemes versengésben mérjék össze erejüket a szellem sportjában.

Az U10 mezőnyben indult el Barta Richárd és Gincsai Miklós (3.c osztály), mindketten 3 pontot szereztek a 7 fordulós versenyen. Ricsi 12., Miklós a 14. helyen végzett.

Egy korosztállyal magasabban, azaz az U12 mezőnyben indult el Takács Armand és Kuncsik András (3.c osztály). Armand 5 ponttal a 4. helyen zárta a versenyt, míg András 0,5 ponttal a 18. helyen végzett.

Szabó Réka (8. c) az összevont U14-U18 csoportban szerepelt.

Az eredményeink láthatóan nem rosszak, de talán nem szerepeltünk olyan jól, ahogy vártuk. De éppen az a verseny célja, amellett hogy a sakkjátékot népszerűsítse, és új tehetségek felfedezését biztosítsa, hogy lehetőséget biztosítson iskolánk tanulóinak, hogy kiemelkedő képességeiket fejleszthessék a 64 mezőn.

A jó hír, hogy további versenyekkel fog még bővülni a rendezvény, és újabb lehetőségünk lesz az sikeres szereplésre. Reméljük a következő alkalommal még szebb eredményekről számolhatunk be!

Mivel a versenyeken amatőrök is indulhatnak, továbbra is várjuk minden diák jelentkezését, akit érdekel ez az ősi, legendás játék!

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel