Madárgyűrűzésen Sóstóhegyen

Kategória: Eötvös hírek

Madárgyűrűzésen Sóstóhegyen

A Cinegekirály megyei természetismereti verseny győztes csapatának tagjai egy foglalkozásra invitálhatták meg osztálytársaikat a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolába.

Az érdekes délutáni foglalkozáson 30 negyedik évfolyamos (4.a 10 fő, 4.b 20 fő) tanuló ismerkedhetett meg közvetlen közelről a költöző és itthon maradó madarak életével.

Aerobik siker

Kategória: Eötvös hírek

Aerobik siker

2019. május 12-én került megrendezésre Nyíradonyban, a Magyar Kupa II. fordulójának Magyar Bajnoksága. Iskolánk 1.c osztályos tanulója, Takács Emma Róza, a nyíregyházi Spartacus Torna Club tagja, a Magyar Kupa II. fordulójában a Challenge Aerobic UP4 csoporttal 2. helyen végzett. Szívből gratulálunk!

„Elzász meséi” – Tanulmányi kirándulás Franciaországban

Kategória: Eötvös hírek

„Elzász meséi” – Tanulmányi kirándulás Franciaországban

Iskolánk 6-11. osztályos diákjai és pedagógusai 2019. április 27-29-e között tanulmányi ki-ránduláson vettek részt Franciaországban. Az Eötvösben nagy hagyománya van az országis-mereti kirándulásoknak. Ezen utazás keretében cél volt Elzász főbb nevezetességeinek megis-merése, a tanulók történelmi és földrajzi ismereteinek bővítése mellett a francia nyelvet tanuló diákok nyelvgyakorlása.

Siker az Aerobik Diákolimpián

Kategória: Eötvös hírek

Siker az Aerobik Diákolimpián

2019. április 27-én került megrendezésre a 2019. évi Aerobik Diákolimpia döntője.

A Budapesten megrendezett versenyen 13 versenyző képviselte az Eötvös Gyakorlóiskolát. A lányok remekül teljesítettek, mindkét csapatunk aranyérmet szerzett. Az egyéniben és párosban induló diákjaink is szép eredményeket értek el.

CH UP1 kategóriában I. helyen végeztek: Bretka Dorina, Marosvölgyi Virág, Mitercsák Enikő, Mitercsák Eszter, Piros Vivien, Rudi Zsófia.

CH UP2 kategóriában I. helyezést értek el: Kegye Anna, Marosvölgyi Jázmin, Tóth Dorina, Váczi Eszter, Vadas Zsuzsanna.

Szép volt Bianka!

Kategória: Eötvös hírek

Szép volt Bianka!

Április 12-14 között Győr Aqua Sportközpontja adott otthont az „A” Kategóriás Diákolimpia Országos Döntő úszóversenyeinek, ahol a III. korcsoportban Barna Bianka, iskolánk 6.c osztályos tanulója 100 m leány mellúszásban országos I. helyezést, 200 m leány mellúszásban pedig országos II. helyezést ért el.

Informatika versenyeredmények

Kategória: Eötvös hírek

Országos Logo Programozói Verseny

Róka Máté 6. a osztályos tanuló megyei 3. helyezést ért el. Végső Bálint 6. a osztályos tanuló megyei 6. helyezést ért el. Róka Máté 6. b osztályos tanuló országos döntőbe jutott, 55. helyen végzett. Felkészítő tanár: Tóth Tamás

Kulcs a tudáshoz

Kategória: Eötvös hírek

Kulcs a tudáshoz

A Kodály Zoltán Általános Iskolában megrendezett "Kulcs a tudáshoz" megyei szövegértési versenyen Duliczki Dóra 5. a osztályos tanulónk II. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Ficzéné Kovács Zsuzsanna

Szeretettel gratulálunk!

Határtalan élmények „Határtalanul!”

Kategória: Eötvös hírek

„A magyarság emlékeinek nyomában a Délvidéken (Szlovénia és Horvátország)!”

Határtalan élmények „Határtalanul!”

Iskolánk, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az elmúlt évtizedben rendszeres résztvevője a „Határtalanul!” programsorozatnak, melyen belül a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek!” és az „Együttműködés gimnáziumok között!” kategóriákban nyújtott be sikeres pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságának az irányításával látja el a „Határtalanul!” programok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat. Az elmúlt években megvalósult programok – például a „Székelyföld és a Nyírség természeti- és kulturális értékeinek nyomában”, a „1848–49 szellemi és kulturális öröksége Baróton és Nyíregyházán”, „A népi étkezés hagyományai és ízei Erdővidéken és a Nyírségben”, a „Híres székelyek nyomában”, a „Székely népballadák és balladagyűjtők nyomában Benedek Elektől Kríza Jánosig”, „A Vajdaság és a Nyírség szellemi örökségének felfedezése”, „A környezetterhelés értékei és mérése a Vajdaságban és a Nyírségben”, a ”Honfoglaló őseink emlékeinek nyomában Kárpátalján és Északkelet Magyarországon”, a „Vereckétől Szolyváig avagy a honfoglalástól a „malenkij robot”-ig. Történelmi múltidézés Kárpátalján hetedik évfolyamos diákoknak”, „A magyarság emlékeinek nyomában a Délvidéken” – célját és tartalmát tekintve a nemzeti összetartozás erősítéséhez, a magyar nemzethez tartozók, közösségeik egymással való kapcsolatainak a fenntartásához és ápolásához járultak-járulnak hozzá.

A labdarúgó diákolimpia megyei győztesei

Kategória: Eötvös hírek

A labdarúgó diákolimpia megyei győztesei

2019 május 3-án rendezték meg a megyei labdarúgó diákolimpiai döntőt Kisvárdán, ahol az Eötvös Gyakorlóiskola csapata első helyezést ért el. A győzelem hozzásegítette az eötvösös diákokat ahhoz, hogy ők képviselhessék Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a Szombathelyen, 2019 június 6-7-8-án megrendezésre kerülő országos diákolimpiai döntőn.

Siker az országos tanulmányi versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk tanulói kiemelkedő eredményt értek al az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen, amely online formában került megrendezésre. A tanulókat Árva Monika tanárnő készítette fel. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Ünnepi megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel