Eötvös Bál

„Jó tanuló - jó sportoló elismerés” az Eötvös Gyakorlóiskola diákjának

Kategória: Eötvös hírek

„Jó tanuló - jó sportoló elismerés” az Eötvös Gyakorlóiskola diákjának

A közelmúltban rendezték meg azt a Nyíregyházán évek óta hagyományosan lebonyolításra kerülő sportgálát, amelyen az év során kiemelkedő eredményeket elérő sportolókat, csapatokat, edzőket és intézményeket díjazzák, méltatják. Az idei esztendőben 2018. november 26 – án, hétfőn került sor „A 2018. évi Városi Sportgála” díjátadó ünnepségére, amelynek a helyszíne az elegáns Continentál Aréna volt.

„Digitális Pedagógus Díj” az Eötvös Gyakorlóiskola tanárának

Kategória: Eötvös hírek

„Digitális Pedagógus Díj” az Eötvös Gyakorlóiskola tanárának

Szép és értékes elismerésben részesült a Nyíregyházi Egyetem Eötvös Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium magyar – történelem szakos középiskolai tanára, Karafa Sándor. Tanár úr a Tempus Közalapítvány pályázatán vett részt, s eredményes pályamunkája a módszertani ötleteit megfogalmazó, a „Digitális Módszertárban való megjelenésre” címet viselte. A pályázati anyagával bekerült a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárába (https://tka.hu/tudastar_kereso), miután a bírálók ötleteit az egyik legjobbnak ítélték, s mely révén így egyike lett azoknak, akik 2018-ban Digitális Pedagógus Díj-at kaptak.

Kiemelkedő eötvösös eredmények a Városi Sportgálán

Kategória: Eötvös hírek

Kiemelkedő eötvösös eredmények a Városi Sportgálán

2018. november 26-án rendezte meg Nyíregyháza MJV az idei „Városi Sportgálát”, ahol a 2018. év kiemelkedő sportolóit és edzőit ünnepelték, ill. kihirdették az iskolák közötti városi pontverseny eredményét általános iskola és gimnázium kategóriában.

Intézményünk ebben a pontversenyben tanulóink 2018. évi sportteljesítménye alapján a III. helyet szerezte meg az általános iskolák III. kategóriás versenyében.

Advent a Hagyományok Házában

Kategória: Eötvös hírek

Advent a Hagyományok Házában

A négy évszak - négy túra téli állomása Budapest volt. 2018. december 1-én, iskolánk tanulói ellátogattak az Országházba, ahol a 96 -os szám bűvkörében barangoltak. 96 főlépcső, 96 méteres kupola, 96 égő a csillárban, alatta a Szent Korona és a koronázási jelképek, melyeket neves királyaink féltő tekintete őriz. Pontban 12 órakor tanúi lehettek diákjaink az óránkénti őrségváltásnak. Rengeteg információval gazdagodtak a gyerekek az ülésteremben: az ülésrendről, a fűtésről, a gyorsíró nénikről és egyéb érdekességekről. A Parlament csodás épülete után gyalogosan, a Lánchídon át közelítettük meg a Hagyományok Házát, ahol csoportfoglalkozásokon vettek részt a gyerekek. Volt mézeskalács sütés, vesszőangyalka készítés, hagyományőrző játékos foglalkozás, és a kékfestés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek az érdeklődők.

Siker az angol versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Siker az angol versenyen

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola által 2018. november 23-án szervezett angol nyelvi megyei versenyen iskolánk 7.b osztályos tanulója, Kristóf Péter Kristóf I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Dubóczkiné Urbán Erzsébet. Ugyanezen a versenyen a 7.c osztály tanulója, Ernyes Gergely IV. helyezett lett. Felkészítő tanára: Orbán Irén.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Remekeltek a csapatok a Bolyai versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Remekeltek a csapatok a Bolyai versenyen

A Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójában iskolánkból három csapat került be a legjobb 6 közé az általános iskolások versenyében. A csapattagok a Vásárosnaményben megrendezett eredményhirdetésen oklevelet, ill. tárjutalmat vehettek át.

Meghívó óvodásoknak - Mikulásvárás a Csokisuliban

Kategória: Eötvös hírek

Tisztelt Szülők! Kedves Óvodások!

Az Eötvös Gyakorlóiskola nagy szeretettel várja a leendő iskolásokat és az őket kísérő szülőket, nagyszülőket a 

MIKULÁSVÁRÁS A CSOKISULIBAN című programjára.

A program ideje: 2018. december 5. szerda 14 órától kb: 15 óra 30-ig

Krúdy szavalóverseny

Kategória: Eötvös hírek

Krúdy szavalóverseny

A Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium és a Nyíregyházi Egyetem Nyelvtudományi Intézete által szervezett Krúdy nyomában vers- és prózamondó versenyen Tóth Virág 9.B osztályos diákunk I. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Ficzéné Kovács Zsuzsanna

Szeretettel gratulálunk!

„A művészetben fürdetjük a gyermekeket!"

Kategória: Eötvös hírek

„A művészetben fürdetjük a gyermekeket!

„Az élet kincsesháza" II. címmel tartott konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata november 26-án a Pesti Vigadóban.

A délelőtt utolsó eladója Molnár Ágnes, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium ének-zene tanára szintén a zene fejlesztő hatását illusztrálta. A zene fejleszti a nyelvi képességeket, így annak segítségével az olvasást és a matematikát is könnyebben lehet megtanulni.

Megyei első hely a kosárlabda Diákolimpián

Kategória: Eötvös hírek

Megyei első hely a kosárlabda Diákolimpián

Iskolánk kosárlabdacsapata az V-VI. korcsoportos lányok kategóriájában megyei első helyezést ért el a Diákolimpia megyei fordulójában.

A csapat tagjai: Galambos Dorina (11.c), Homonyik Dorka (8.a), Karaffa Lili (11.a), Karakó Dorina (11.a), Krutilla klaudia (8.b), Lukács Panna (9.b), Mátyás Dorina (11.a), Mátyás Eszter (8.a), Tóth Friderika Luca (9.c), Tóth virág (9.b), Ványi Virág (11.d), Ványi Kinga (10.b)

Gratulálunk a szép eredményhez, további sikeres versenyzést kívánunk!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolai ünnepség október 23. tiszteletére

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel