Határtalan élmények „Határtalanul!”

Kategória: Eötvös hírek

„A magyarság emlékeinek nyomában a Délvidéken (Szlovénia és Horvátország)!”

Határtalan élmények „Határtalanul!”

Iskolánk, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az elmúlt évtizedben rendszeres résztvevője a „Határtalanul!” programsorozatnak, melyen belül a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek!” és az „Együttműködés gimnáziumok között!” kategóriákban nyújtott be sikeres pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságának az irányításával látja el a „Határtalanul!” programok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat. Az elmúlt években megvalósult programok – például a „Székelyföld és a Nyírség természeti- és kulturális értékeinek nyomában”, a „1848–49 szellemi és kulturális öröksége Baróton és Nyíregyházán”, „A népi étkezés hagyományai és ízei Erdővidéken és a Nyírségben”, a „Híres székelyek nyomában”, a „Székely népballadák és balladagyűjtők nyomában Benedek Elektől Kríza Jánosig”, „A Vajdaság és a Nyírség szellemi örökségének felfedezése”, „A környezetterhelés értékei és mérése a Vajdaságban és a Nyírségben”, a ”Honfoglaló őseink emlékeinek nyomában Kárpátalján és Északkelet Magyarországon”, a „Vereckétől Szolyváig avagy a honfoglalástól a „malenkij robot”-ig. Történelmi múltidézés Kárpátalján hetedik évfolyamos diákoknak”, „A magyarság emlékeinek nyomában a Délvidéken” – célját és tartalmát tekintve a nemzeti összetartozás erősítéséhez, a magyar nemzethez tartozók, közösségeik egymással való kapcsolatainak a fenntartásához és ápolásához járultak-járulnak hozzá.

A labdarúgó diákolimpia megyei győztesei

Kategória: Eötvös hírek

A labdarúgó diákolimpia megyei győztesei

2019 május 3-án rendezték meg a megyei labdarúgó diákolimpiai döntőt Kisvárdán, ahol az Eötvös Gyakorlóiskola csapata első helyezést ért el. A győzelem hozzásegítette az eötvösös diákokat ahhoz, hogy ők képviselhessék Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a Szombathelyen, 2019 június 6-7-8-án megrendezésre kerülő országos diákolimpiai döntőn.

Siker az országos tanulmányi versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk tanulói kiemelkedő eredményt értek al az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen, amely online formában került megrendezésre. A tanulókat Árva Monika tanárnő készítette fel. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Öt Eötvös érem a Torna Diákolimpia Országos Döntőjében

Kategória: Eötvös hírek

Öt Eötvös érem a Torna Diákolimpia Országos Döntőjében

2019. április 13–14.-én került megrendezésre Budapesten a Torna Diákolimpia Országos Döntője. A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tornászai e legmagasabb szintű megmérettetésen is folytatták az elmúlt években már megszokott remek szereplésüket. A versenyző diákok pozitív hozzáállása, tudása és kitartása, az edzőjük által vezetett heti 5 - 6 edzés ismét meghozta a várt eredményeket. A II. korcsoportban az Eötvös Gyakorlóiskola csapata a dobogó második fokára állhatott fel. Egyéni összetettben Vásárhelyi Sándor (Jókai) szerzett ezüstérmet, aki szintén az Eötvös Gyakorlóiskolában sportol. A legnagyobbak a III–IV. korcsoport kiélezett csatában kivívták, hogy a dobogó harmadik helyére állhassanak fel. Az egyéni verseny óriási küzdelmet hozott. Holtversenyben Vadas Vince 3. helyezést ért el és szintén bronzérmet vehetett át Molnár Levente is.

Juhász Bence újabb sikere

Kategória: Eötvös hírek

Juhász Bence újabb sikere

2019. április 13-15. között került megrendezésre Budapesten a Fortuna Tenisz Kupa.

F14 kategóriában indult iskolánk 6.a osztályos tanulója, a 12 éves Juhász Bence, akinek a hétfői döntőben sikerült a dobogó legmagasabb fokára felállnia. Szeretettel gratulálunk a győzelemhez!

A Bereznai Gyula Matematikaverseny eredményhirdetésére meghívott tanulók névsora

Kategória: Versenyek

Kedves Versenyzők! Kedves Kollégák!

A 29. Bereznai Gyula Matematikaversenyre 3-11. évfolyamon összesen 265 tanuló nevezett. Köszönjük a megjelent versenyzőknek és az őket felkészítő pedagógusoknak, hogy megtisztelték jelenlétükkel és tudásukkal versenyünket!

A 2019. verseny feladatsorai és megoldásai letölthetőek, a versenyen készült képek pedig a Galériában tekinthetők meg.

Az eredményhirdetés időpontja: 2019. április 29. 14.00

A Bereznai Gyula Matematikaverseny feladatsorai és megoldásai

Kategória: Versenyek

2019-es Bereznai Gyula Matematikaverseny feladatsorai és megoldásai.

Újra iskolánkban a Cinegekirály vándordíj

Kategória: Eötvös hírek

Újra iskolánkban a Cinegekirály vándordíj

A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola „Cinegekirály” megyei természetismereti és természetvédelmi versenye 2019. április 11-én került megrendezésre. Az Eötvös Gyakorlóiskola 4. osztályosainak csapata– Gyureskó Szabolcs 4.b, Szalmás Dániel 4.a, Székely Bence 4.b – a tavalyi évhez hasonlóan 1. helyezést ért el. A negyedik évfolyamosoknak járó vándordíj mellett, érdekes könyveket nyertek, valamint barátaikkal együtt a Pál Miklós Erdészeti Iskola által szervezett foglalkozásra kaptak meghívást.

Felkészítő tanáruk: Fábiánné Puskás Erika

Gratulálunk az eredményhez és jó szórakozást kívánunk!

Az Eötvös csapata nyerte a városi diákolimpia döntőjét

Kategória: Eötvös hírek

Az Eötvös csapata nyerte a városi diákolimpia döntőjét

Sikeresen szerepelt az Eötvös Gyakorlóiskola futballcsapata a városi diákolimpián. Az alapos felkészülés kiváló eredményt hozott, hiszen a tehetséges diáksportolók első helyezést értek el a diákolimpia döntőjében.

A csapat tagjai első sor balról jobbra: Baksa Benjámin, Hegedüs Bence, Kranyik Norbert, Madura János kapus, Bogár Péter, Asztalos Noel. Álló sor: Fábián Boldizsár, Halkó Henrik, Piros Máté, Bába Péter.

Felkészítő tanár: Szécsi Zsolt. Szép volt fiúk!

Kovács Levente 7. c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a Jedlik Ányos Országos Fizikaversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Kovács Levente 7. c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a Jedlik Ányos Országos Fizikaversenyen

Idén 21. alkalommal rendezték meg a Jedlik Ányos Országos Fizikaversenyt, ahol a döntő előtt kétszer kellett sikeresen teljesítenie a versenyre nevezetteknek. A döntőre 2019. április 05-06-07.-én került sor Nyíregyházán. A 7. évfolyamon az ország számos iskolájából behívott 45 tanuló - köztük két nyíregyházi - mérte össze tudását. A döntő több fordulóból állt. Minden nehézséget leküzdve sikerült Kovács Levente 7. c osztályos tanulónak 2. helyezést elérnie. Ezúton is gratulálunk sikeres szerepléséhez!

Felkészítő tanárai: Marcsekné Vetési Júlia és Mokánszki-Magyar Tünde.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Ballagás a gimnáziumban

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel