Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenye

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk 2018. április 06-án részt vett a nyírbátori Báthory István Katolikus Ált. Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium által szervezett Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenyén, ahol a régió 8 köznevelési intézményének – nyolcosztályos gimnáziumi képzésében résztvevő – tanulói mérték össze tudásukat. Az Eötvösös diákok 11 db első helyezést, 5 db második helyezést és 10 db harmadik helyezést szereztek, mellyel a résztvevő iskolák összesített versenyében a 3. helyen végzett az intézményünk.

A legjobb egyéni teljesítmények és az iskolák által elért összesített eredmények a mellékelt táblázatokban olvashatók.

Gratulálunk a szép eredményekhez, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

Cinegekirály vándordíj az Eötvösben

Kategória: Eötvös hírek

Cinegekirály vándordíj az Eötvösben

A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola „Cinegekirály” megyei természetismereti és természetvédelmi versenye 2018.április 12-én került megrendezésre. Az Eötvös Gyakorlóiskola 3. osztályosainak csapata – Gyureskó Szabolcs 3.b, Szalmás Dániel 3.a, Székely Bence 3.b – 1. helyezést ért el. A harmadik évfolyamosoknak járó vándordíj mellett ajándék belépőjegyet kaptak a Nyíregyházi Állatparkba.

Felkészítő tanáruk: Fábiánné Puskás Erika

Gratulálunk az eredményhez!

Versmondó verseny a költészet napja alkalmából

Kategória: Eötvös hírek

Versmondó verseny a költészet napja alkalmából

Az iskolai könyvtár szervezésében 2003- tól minden évben versmondó versennyel emlékezünk meg a költészet napjáról. Ebben az esztendőben a versenyen 36 alsó tagozatos diák adta elő nagyon színvonalas szavalatát. A versenyzők jól felkészültek a megmérettetésre, hiszen a zsűri, sok, új, vidám, érdekes verset hallhatott. A színvonalas felkészüléshez a diákoknak, az őket felkészítő tanító néniknek, az odafigyelő szülőknek csak gratulálni lehet. A zsűri tagjai Dr. Dobány Zoltánné, Farkasné Baráth Gabriella, Papp Attila voltak. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki munkájával, felkészültségével hozzájárult a délután sikeréhez.

„Barátod az internet – Hogyan segít, hogy művelt is legyél?”

Kategória: Eötvös hírek

„Barátod az internet – Hogyan segít, hogy művelt is legyél?”

2018. március 27-én rendezték meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara által szervezett „Barátod az internet – Hogyan segít, hogy művelt is legyél?” c. tanulmányi verseny országos döntőjét, ahol Lehel Bernadett, iskolánk 12.a osztályos tanulója – 172 versenyző diákból – a legjobb 10 között végzett.
Felkészítő tanára: Molnárné Kiss Ildikó

Gratulálunk a szép eredményhez!

Tavaszi szünet

Kategória: Eötvös hírek

A tavaszi szünet első napja 2018. március 29. csütörtök. A szünet utáni első tanítási nap 2018. április 4. szerda.

Áldott, szép húsvéti ünnepet kívánunk mindenkinek!

Eötvösös tornász sikerek

Kategória: Eötvös hírek

Torna Diákolimpia Országos Döntő „B” Kategória

Eötvösös tornász sikerek

2010. március 10 - én ( szombat) Budapesten került megrendezésre a Torna Diákolimpia Országos Döntő a „B” kategóriában. Az Eötvös Gyakorlóiskola csapata az első korcsoportban az elődöntőben szerzett ezüstérem után a döntőben a hatodik helyet szerezte meg. A „legkisebb” csapat tagjai: Váczi Levente, Gurály Zalán, Bora Máté, Szűcs Áron, Yaacov Yarden, Yaacov Tomer. (A képen a csapat tagjai Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornászunkkal láthatóak!)

Franciaországból érkeztek színészek iskolánkba

Kategória: Eötvös hírek

Franciaországból érkeztek színészek iskolánkba

A francia "Cage de scène" társulat zenés előadása tisztelgés Jacques Brel és Barbara világszerte ismert énekesek életműve előtt. Jean-Michel BAZIN és Laurence BAYERHOFER színész-énekesek sanzonokon keresztül mutatják be a "férfi és a nő világát", ahogyan az Barbara és Brel dalaiban megjelent.

Siker az anyanyelvi versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Siker az anyanyelvi versenyen

Tóth Ádám iskolánk 7.a osztályos tanulója a nyíregyházi Bem József Általános Iskolában megrendezett megyei anyanyelvi versenyen III. helyezést ért el.

Hirdetmény az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozásról

Kategória: Eötvös hírek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (7) bekezdésére, a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 38/A. § (1) bekezdés c) pontjára, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (1)-(2) bekezdésére hivatkozva tájékoztatja az érintett szülőket/törvényes képviselőket, hogy
a 2018/2019. tanévre történő általános iskolai beíratás időpontját
– a Nyíregyházi Tankerületi Központ véleményének kikérését követően –
az alábbiak szerint határozza meg:
2018. április 12-én (csütörtök) 8.00 - 18.00 óra és 2018. április 13-án (péntek) 8.00 – 17.00 óra
között.

Eötvös szabadcsapat

Kategória: Eötvös hírek

Eötvös szabadcsapat
2018. március 03-án a lillafüredi Palotaszállóban rendezték meg Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny Regionális döntőjét. Iskolánkat az „Eötvös szabadcsapat” képviselte és kiemelkedő eredménnyel jutott tovább a versenyen. Országszerte összesen a legjobb 24 csapat került be az országos döntőbe. A csapat tagjai: Berki Réka, Kozma Judit és Molnár Máté 10. C. osztályos diákjaink (felkészítő tanár Takács Zsolt Gusztáv).

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Tanévzáró

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel