Első évfolyamon induló osztályok a 2017–18-as tanévben

Kategória: Eötvös hírek, Nevelés - oktatás

Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2017-18-as tanévben az első évfolyamon induló osztályok, tehetséggondozó programok

Osztály

Képzési forma

Szervezési

forma

1.a

Általános tantervű osztályidegen nyelvi tehetséggondozó programmal.

Választható nyelv: angol vagy német vagy francia

kisfelmenő

1.b

Általános tantervű osztály, fél osztályban idegennyelv, fél osztályban ének-zene tehetséggondozó programmal

Választható nyelv: angol vagy német vagy francia

nagyfelmenő

1.c

Általános tantervű osztály fél osztályban idegennyelv, fél osztályban matematika tehetséggondozó programmal

Választható nyelv: angol vagy német vagy francia

kisfelmenő

Érdeklődni lehet telefonon, a 42/599415 telefonszám 2420-as mellékén.

Rangos elismerés és díjak a Városi Sportgálán az Eötvös Gyakorlóiskola sportolóinak

Kategória: Eötvös hírek

Rangos elismerés és díjak a Városi Sportgálán az Eötvös Gyakorlóiskola sportolóinak

A közelmúltban a Continentál Aréna adott otthont Nyíregyháza Megyei Jogú Város 2016. évi Sportgálájának, amely ünnepség keretében többek között az ebben az esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat és edzőiket valamint azokat a megyeszékhelyi oktatási intézményeket köszöntötték és díjazták, amelyek az iskolák pontversenyében értek el szép eredményeket. Jól teljesítettek a Nyíregyházi Egyetem diáksportolói is, akik a különböző kategóriákban számos értékes eredményt és az ezzel együtt járó elismerést is átvehettek.

Tanítási verseny az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Tanítási verseny az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézete és az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az idén is meghirdetette hagyományos tanítási versenyét a végzős tanító szakos hallgatók számára. Számos tervezet közül választotta ki a zsűri a legjobb hetet, melyeket a versenyzők a gyakorlatban is megvalósítottak november 14-e és 17-e között.

A Nemzeti VERSeny döntőse Tapia-Soto Christina

Kategória: Eötvös hírek

A Nemzeti VERSeny döntőse Tapia-Soto Christina

​Iskolánk 10.b osztályos tanulója ​Tapia-Soto Cristina két nehéz forduló után bejutott a Nemzeti VERSeny országos döntőjébe, ​így​ ​november ​13-án a Nemzeti Színházban ő is részese volt a ​ nívós verseny ​döntő​jé​nek. Igaz, nem nyert el helyezést​ de​ óriási teljesítmény volt ebben a kemény feltételeket állító, rangos versenyben több mint 200 jelentkező közül bekerülni a 25 döntős közé​. ​ Christina ​szép teljesítményéhez gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Erdélyi ciripelő

Kategória: Eötvös hírek

Erdélyi ciripelő

A Sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagintézmény adott otthont 2016. október 13-án a Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület által meghirdetett „Ciripelő” mese, népdal, vers- és prózamondó versenynek. Iskolánkat Vitál Bianka, 3.c osztályos tanuló képviselte, s a 2. helyezést érte el. Színvonalas teljesítményének jutalmául az Igrice Egyesület vendégeként részt vehetett egy háromnapos erdélyi kiránduláson november 4-e és 7-e között. Az utazás fő célja a „Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő” versenyen való szereplés volt, ahol a kiutazó legjobb 9 tanuló a székelyföldi fiatalokkal mérhette össze tudását. Ezen a versenyen Bianka megnyerte az 1. díjat.

Teljesítményéhez gratulálunk!

Verébavató az 5. évfolyamon

Kategória: Eötvös hírek

Verébavató az 5. évfolyamon

2016. november 10-én iskolánk nyolcosztályos gimnáziumi tagozatának ötödikes tanulói számára Verébavató ünnepséget tartottunk, ahol a „kis verebek” egy-egy osztályprodukcióval mutatkoztak be a megjelent szülőknek, pedagógusoknak és a felsőbb éves gimnáziumi tanulóknak, majd egy humoros eskütétellel, a Verébkönyv aláírásával, ill. a 6. évfolyam által készített emléktárgy átadásával „pecsételődött meg” az 5. a, b és c osztály 99 tanulójának gimnáziumi tagsága az Eötvös Gyakorlóiskolában.

Hajrá Eötvös!

Kategória: Eötvös hírek

2016. november 5–6-án Budapesten rendezték az aerobik Magyar Kupa Döntőt, melyre az egész éves teljesítményük alapján kategóriánként a legjobb 6 csapat kvalifikálhatta magát.Az Eötvösös trio basic kategóriában a 2. helyen végzett: Dudás Dalma 9.a, Takács Dorka 8.a, Szepesi Dorina 7.a. Step kategóriában 2. hely: Szepesi Gréta, Sárosi Kira. Challange kategóriában 3. hely: Szepesi Mira, Kovács Eszter, Duliczki Dóra.

Gratulálunk a szép sikerhez a versenyzőknek és köszönjük Takácsné Gaál Krisztina felkészítő munkáját.

Citerásaink sikere

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk Tűzliliom Együttese 2016. november 5-én a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjének gyermek-ifjúsági kategóriájában a legmagasabb fokozatot, a Nagydíjat nyerte el és különdíjként egy citerát.

Gratulálunk a citerás gyermeknek és Szabóné Bugán Ágnes tanárnőnek aki felkészítette őket.

Tök jó napok!

Kategória: Képes hírek

Tök jó napok!

Ha ősz, akkor sütőtök! Minden formában és mennyiségben!

Intézményünkben a töklámpás faragásának megfelelően kiállítást rendeztünk. Egyediségét növelte a különleges formákra faragott és díszített lámpások.

Élménydús utazás Csehországban

Kategória: Eötvös hírek

Élménydús utazás Csehországban

Iskolánk 8-10. osztályos diákjainak és pedagógusainak 45 fős csoportja 2016. október 27-29-e között tanulmányi  kiránduláson vett részt Csehországban.

Az Eötvösben nagy hagyománya van az országismereti kirándulásoknak és a természetjárásnak is. Ezen utazás keretében célunk volt Prága főbb nevezetességeinek megismerése, a tanulók történelmi, földrajzi ismereteinek bővítése, valamint a Cseh Svájc nevet viselő Nemzeti Parkban tett gyalogtúrával a természetjárás népszerűsítése.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Ünnepi megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2017 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel