Kémia kísérleti bemutató az Eötvös Gyakorlóban

Kategória: Eötvös hírek

Kémia kísérleti bemutató az Eötvös Gyakorlóban

2017. november 28-án került megrendezésre az Eötvös Gyakorlóiskola aulájában az a kísérleti bemutató, ahol a kémiai kísérleteket a 11. osztályos tanulók végezték el. Az aula megtelt általános és középiskolás tanulókkal, akik tapssal jutalmazták a látványos kísérleteket. Az előadó tanulók nem csak elvégezték, de szakszerűen kommentálták is a kísérleteket. Felkészítő tanáruk Sarka Lajos volt.

Karácsonyi forgatagban

Kategória: Eötvös hírek

Karácsonyi forgatagban

2017. december 14-én a 2. c osztály izgalmas kirándulást tett a Kossuth téren.

A gyerekek csillogó szemmel gyönyörködtek az ünnepi díszbe öltözött belváros látnivalóiban. Az illatok, a fények, az óriási pompás fenyőfa látványa kitűnő karácsonyi hangulatot teremtett a gyerekek számára. Hamar rátaláltunk a kézműves foglakozásra invitáló házikóra, ahol Vécseiné Lakatos Betti néni és segítői vártak bennünket. A nagyszerű, jó hangulatú programon faspatula-maketten kelthették életre a szent családot az ügyes kis kezek. Az alkotások elkészülte után karácsonyi daloktól zengett a kreatív kuckó. A csípős hideg sem tudta elvenni diákjaink kedvét egy újabb rövid sétától a vásári forgatagban.

Az Év Golfozója

Kategória: Eötvös hírek

Az Év Golfozója

Iskolánk tanulója Závaczki Bálint (10.b.) ismét rangos kitüntetésben részesült. Junior Fiú kategóriában a 2017 Év Golfozója lett. A díjat a Magyar Sport Házában vehette át. Gratulálunk!

Arany minősítés a táncversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Arany minősítés a táncversenyen

A 2017. december 03-án Tiszavasváriban megrendezett REVOLUTION DANCE CUP nemzetközi táncversenyen az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 12.b osztályos tanulói a szalagavató táncukkal arany-minősítést és külön-díjat nyertek.

Gratulálunk a nyerteseknek és a felkészítő tanáruknak, Henzsel Henriettnek.

Csokisulisok a csokoládégyárban

Kategória: Eötvös hírek

2017. november 25-én A négy évszak - négy túra soron következő állomása Szerencs volt.A kiránduláson 3., 4. és 5.osztályos tanulók vettek részt.A borongós, hideg időben felmelegedtünk a Csokoládé Boltban, megteltek a hátizsákok és hűtőtáskák finomságokkal.

Megyei Diáksport Gála

Kategória: Eötvös hírek

Jutalmazták a legjobb sportolókat, testnevelőket

Megyei Diáksport Gála

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület idén is megrendezte évértékelő és díjátadó gáláját 2017.12.05.-én a Megyeháza Dísztermében. Az elmúlt esztendőben számos rangos diákolimpiai versenyt illetve döntőt rendeztek a megyében, és értékelték azokat a sportolókat illetve testnevelőket, akik eredményesek voltak. Több mint harminc diák kapta meg a Jó tanuló-jó sportoló címet, köztük Szilágyi Attila tornász a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 7. b osztályos tanulója.

Idegennyelvi sikerek

Kategória: Eötvös hírek

Idegennyelvi sikerek

2017. november 24-én rendezték a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a megyei szintű ANGOL és NÉMET nyelvi versenyt. Tanulóink szép eredményeket értek el. Angol nyelvből Kristóf Péter Kristóf (6.b) első helyezett lett. Felkészítő tanára: Dubóczkiné Urbán Erzsébet. Német nyelvből Dorogi Zsolt (6.c) harmadik, Kis-Juhász Levente (6.e) ötödik, Seregi Dániel (6.e) hatodik helyen végzett. Felkészítő tanáruk: Subert Ildikó.

Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

Sportgála 2017

Kategória: Eötvös hírek

Sportgála 2017

2017. november 30-án rendezte meg Nyíregyháza az idei Sportgálát, ahol a 2017. év kiemelkedő sportolóit és edzőit ünnepelték, ill. kihirdették az iskolák közötti városi pontverseny eredményét általános iskola és gimnázium kategóriában. Intézményünk ebben a pontversenyben tanulóink 2017. évi sportteljesítménye alapján – 3078 pontot szerezve – a III. helyet szerezte meg az általános iskolák III. kategóriás versenyében.

Testünk a csoda

Kategória: Eötvös hírek

Testünk a csoda

November 27-én, hétfőn délután, a 3.c osztály tanulói ellátogattak az MVMK-ba, hogy megtekintsék a "Testünk a csoda" interaktív kiállítást. (Ők voltak Nyíregyházán a kiállítás első vendégei.)

Mikulásvonatozás Diósgyőr - Lillafüred

Kategória: Eötvös hírek

Mikulásvonatozás Diósgyőr - Lillafüred

A Bükk hegységet napokkal korábban lepte be a hó, mint Nyíregyházát, így iskolánk 3.c osztályosai igazi télies környezetben látogathattak el a lillafüredi Mesebirodalomba, ahol többek között a Mikulással is találkozhattak a gyerekek...

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Tanévzáró

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel