Információk az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny írásbeli fordulójáról

Kategória: Versenyek, 2018. február 07., szerda

Az írásbeli forduló időpontja: 2018. február 12. hétfő, 14 óra.

A feladatlapokat 2018. február 9-ig juttatjuk el az iskolákba az iskola igazgatójának címzett borítékban. A verseny kezdetéig az iskola igazgatója felel a feladatlapok elhelyezéséért.

A versenyzők saját iskolájukban, segédeszköz használata nélkül, nem francia szakos tanár felügyelete mellett, nyugodt körülmények között a rendelkezésre álló idő szabad felhasználásával írják meg az 1. forduló feladatlapját. Az ülésrendnél az azonos feladatlapot megoldó versenyzők nem ülhetnek egymás mellett!

A megoldásra 90 perc áll a versenyzők rendelkezésére. A feladatok megoldásához magyar nyelvű utasítást kapnak a tanulók.

Csak a kék vagy fekete tollal kitöltött feladatlapokat tudjuk elfogadni.

A feladatlapok javítóinak kérése, hogy olvasható legyen az írás, lehúzgálás, átírkálás és olvashatatlan írás esetén nem tudnak pontot adni a feladatra. Felhívjuk a versenyzők figyelmét az esztétikus, átgondolt munkára.

A javítatlan feladatlapokat a versenyt szervező intézmény címére a versenyt követő napon (2018. február 13. kedd) elsőbbségi küldeményként kell postára adni:
Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium,
Nagyné Mussó Judit
4400 Nyíregyháza Ungvár sétány 12.

Az írásbeli fordulón az elbírálás minden versenyző esetén azonos, kategóriánként azonos feladatok és azonos javítási útmutató alapján történik. Maximum 50 pontot érhetnek el a versenyzők.

Az írásbelin legeredményesebben szereplő 7-10. osztályos tanulók – kategóriánként 16 tanuló - kapnak meghívást a szóbeli fordulóra. A továbbjutók 2018. március 19-ig kapnak értesítést az iskola igazgatójának címzett levélben. Ebben a levélben pontos tájékoztatást kapnak a verseny 2. fordulójával kapcsolatban.

Azok a versenyzők, akik a 2. fordulóra nem kapnak meghívást, 2018. március 19-től a szervező intézmény honlapján tájékozódhatnak az írásbeli fordulón elért edményükről.

A szóbeli forduló időpontja: 2018. április 27. (péntek) 11 óra

Helyszíne: Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 4400 Nyíregyháza Ungvár sétány 12.

Eredményes felkészülést kívánunk!

A verseny szervezői

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2017 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel