Közösségi élményalapú tanulás a „Csokisuli”-ban

Kategória: Nevelés - oktatás, 2018. június 13., szerda

„Nyári napközis tábor”

Kedves Szülők!

Napközis és bentlakásos tematikus programokat szervezünk iskolánk tanulói számára - a diákok szabadidejének a tanítási szünetben történő eltöltésére - a 2017-2018-as tanév szorgalmi időszakának befejezését követően, június harmadik és negyedik hetében.

A programban való részvételre történő jelentkezési lap elérhető a honlapunkról vagy kérhető a Földszint 6/A számú irodában, illetve az érintett osztály osztályfőnökétől!

• A korszerű pedagógiai módszerek alkalmazásával (kooperatív pedagógiai kultúra, inkluzív nevelés) megvalósuló program célja: az élményalapú tanulás megalapozása, a tanulás közösségi élménnyé formálása és a tanulói közösségépítés!

• A tematikus napközis programok megszervezése és lebonyolítása 5 nap/hét időtartamban napi 8 órában - délelőtti és délutáni lebonyolítási rendszerben - kerül sor.
- A délelőtti programok jellege: gyakorlati tapasztalatszerzésen alapuló foglalkozások, kreatív problémamegoldó tevékenységek élményalapú tanulással, az 5. napon a gyermekek projekt-produktumának a bemutatásával.
- A délutáni programok jellege: 2 x 1.5 órában személyiség- és képességfejlesztő tevékenységek, aktív, a gyermekek szociális kompetenciáit és kommunikációs képességeit fejlesztő programok sok mozgással, tevékenykedtetéssel.

• A napközis programok tervezett tematikus tartalmi moduljai:
- Természetismeret és környezetvédelem
- Hagyományőrzés és anyanyelvápolás (Nemzeti és kulturális identitás)
- Idegen nyelv (angol, német, francia)
- Művészeti nevelés
- Családi életre nevelés és közösségi szerepvállalás („Életvezetés”)
- Közlekedési ismeretek (KRESZ)
- Sport és egészségre nevelés

A programon való részvétel feltételei:
- A szülő/gyermek jelentkezése a programban való részvételre az osztályfőnöknél! (Szülő által kitöltött „Jelentkezési lap” alapján!)
- A programban való részvétel térítésmentes, ingyenes, a szülőket többletköltség nem terheli!
- A programban résztvevő diákok napi négyszeri (reggeli, déli meleg főétkezés, tízórai és uzsonna) étkeztetésben részesülnek!
- A programban résztvevő diákok - a jó komfortérzetükhöz - személyenként külön tanulói higiéniai eszközöket tartalmazó egységcsomagot kapnak (A tematikus bentlakásos programban résztvevők számára!).
- A programok megvalósításához szükséges eszközök beszerzését az iskola biztosítja.

SZERETETTEL VÁRJUK GYERMEKÉT

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Ünnepi műsor 1848. március 15. emlékére

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel