Eötvös Bál

Bálint kapta az egyetlen magyar kvótát az idei Gymnasiade-ra

Kategória: Eötvös hírek, 2018. május 10., csütörtök

Bálint kapta az egyetlen magyar kvótát az idei Gymnasiade-ra

Iskolánk tanulója, a 10.b osztályos Závaczki Bálint képviseli iskolánkat, Nyíregyházát és a golfsportot a középiskolások világjátékán, a Gymnasiade-n Marrakeshben, a magyar delegáció tagjaként.

A Gymnasiade rendezvényt az Olimpia „kisöccsének” nevezik, a „nagyobb testvér”, az Universiade mellett. 1974 óta rendezik meg két évente, az idei évben Marokkóban 46 ország 2600 sportolója méri össze tudását 16 sportágban. Ezzel ez az esemény korosztályi szinten a legmagasabban kvalifikált verseny. A sportágakhoz ebben az évben csatlakozott a golf, mint ahogyan az Olimpián is visszatért.

Ebben az évben összesen 68 utazóból álló delegáció utazik a Gymnasiade-ra, 44 sportoló, 15 edző, 4 bíró, 3 csapatvezető és a média is két fővel képviselteti magát az M4 sporttal és az Utánpótlás sport magazinnal. Magyar versenyzők 10 sportágban kaptak indulási lehetőséget. Ez az esemény mindenben hasonlít a nagytestvérhez és az olimpiához: a nemzeteket éremtáblázat alapján rangsorolják majd, és a csapat bevonulása is a nemzeti lobogó alatt történik a nyitó és a záró rendezvényeken.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolai ünnepség október 23. tiszteletére

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel